Οι ΧΟΠΑ ήρωες στο 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου!

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά, με την παρότρυνση ενός γονέα μας ,στο πρόγραμμα ΧΟΠΑ ήρωες https://gr-el.fastheroes.com  . Οι ΧΟΠΑ ήρωες είναι μία βραβευμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την αναγνώριση των συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου και την ανάγκη για άμεση δράση. Αξιοποιεί τον ενθουσιασμό που έχουν τα παιδιά να μαθαίνουν και να μοιράζονται και ενθαρρύνει την μεταλαμπάδευση της γνώσης και στην υπόλοιπη οικογένεια τους ,ιδιαίτερα στους παππούδες και στις γιαγιάδες τους. Οι ασθενείς με εγκεφαλικό χρειάζονται ιατρική περίθαλψη το συντομότερο δυνατό, οπότε η ευαισθητοποίηση για τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού ,μπορεί να σώσει ζωές.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν οι γονείς των μαθητών και μαθητριών μας καθώς και αγαπημένοι μας παππούδες και γιαγιάδες.Η εφαρμογή του προγράμματος έγινε το Φεβρουάριο του 2024.

Αξιολογώντας από κοινού το πρόγραμμα, καταλήξαμε ότι ήταν μία υπέροχη ομαδική δράση με άμεσους αποδέκτες τα άτομα τρίτης ηλικίας. Τα παιδιά θυμούνται το μαγικό αριθμό 112 και οι γονείς αισθάνονται ότι το σχολείο βοήθησε τα παιδιά τους, μέσω του προγράμματος, να γίνουν μικροί διασώστες και σπουδαίοι γνώστες πρώτων βοηθειών!

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο σχέδιο δράσης Εσωτερικής Αξιολόγησης της σχολικής μας μονάδας για το σχολικό έτος 2023-24 με τίτλο “Το σχολείο και οι γονείς του παιδιού οι συγγενείς” με απώτερο στόχο την “Συνεργασία σχολείου-οικογένειας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *