ΔΙΑΚΡΙΣΗ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ BRAVO SCHOOLS!!!

 

image001

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συγχαρούμε τους μικρούς μαθητές ,του 3ου Νηπιαγωγείου Αιγινίου που με  την μαθητική τους δημιουργία κατάφεραν να κερδίσουν και να βραβευτούν με την τιμητική διάκριση στον Διαγωνισμό των BRAVO SCHOOLS ανάμεσα σε 236 σχολεία.Η πρωτοβουλία «Bravo Schools» στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η δράση του 3ου Νηπιαγωγείου Αιγινίου βασίστηκε στην κατασκευή ενός  χάρτινου καραβιού που κινείται με εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Τα παιδιά μέσα από την θεωρητική προσέγγιση του θέματος αρχικά έμαθαν τι είναι οι πρώτες ύλες και η ενέργεια. Γνώρισαν ότι υπάρχουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στην θάλασσα και την ναυτιλία . Ωστόσο όμως τους κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Στην συνέχεια άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη και προσπάθησαν να δημιουργήσουν το δικό τους πλοίο που θα κινείται με ανανεώσιμες μορφές ενέργειας ,όπως η αιολική ενέργεια(θέλησαν να προσθέσουν πάνω στο καράβι τους μια ανεμογεννήτρια αλλά και πολλά πανιά),η κυματική ενέργεια(έβαλαν πάνω στο καράβι μπαταρίες που θα μαζεύουν την ενέργεια του κυματισμού ,αξίζει να σημειώσουμε την σκέψη τους ?«Όταν έχει αέρα τα κύματα θα είναι πολλά και το καράβι μας θα πηγαίνει γρήγορα για αυτό θα βάλουμε τις μπαταρίες πάνω στο καράβι».Και τέλος πρόσθεσαν και κουπιά ,δυναμική ενέργεια.

IMG_9582 IMG_9583 IMG_9603 IMG_9608 IMG_9609

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης:

untitled

 

“Ένα μεγάλο Bravo σε εσάς και τους μαθητές σας !

 Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο σας αναδείχτηκε στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2020 και λαμβάνει διάκριση  στον Παγκόσμιο Στόχο που υπηρέτησε!

Με τη συμμετοχή  σας στο Bravo Schools, το σχολείο σας εντάσσεται στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ του ΟΗΕ (in action SGDs Schools Club) και γίνεστε μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων!

Αργυρώ Γιαλαμπρίνου                        Δήμητρα Παπαδάτου

 Project manager                                    Project  Assistant    “

BRAVO SCHOOLS 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...