Θεματική εκπαιδευτική εβδομάδα από τις 12 Απριλίου εώς τις 18 Απριλίου με θέμα :”Διαδίκτυο ασφαλές ,σώμα πνεύμα υγιές”

IMG_7182

 

 

Στις 12 Απριλίου ξεκίνησε η εκπαιδευτική εβδομάδα με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο,το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό και την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων πραγματοποίησαν μια σειρά από δράσεις .Στόχος ήταν να ενημερωθούν και να γνωρίσουν τα παιδιά για την σημασία της ασφάλειας στο Διαδικτύο . Επίσης να ενημερωθούν οι γονείς για τις παγίδες αλλά και για τρόπους προστασίας των παιδιών τους από αυτό .Και επιπλέον να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των δράσεων τους και των εργασιών τους στα παιδιά των άλλων σχολικών μονάδων του Αιγινίου.

Οι στόχοι αυτοί επιτεύχθηκαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς τα παιδιά με την βοήθεια των εκπαιδευτικών των δυο σχολείων(Νηπιαγωγείου και Δημοτικού)  τους  έφεραν εις πέρας . Το μεράκι των εκπαιδευτικών τόσο της  γενικής παιδείας όσο και των ειδικοτήτων αλλά και των νηπιαγωγών  δημιούργησαν ένα κλίμα αλληλεπίδρασης και δημιουργικής εργασίας .Αξίζει να σημειωθεί ότι σπουδαία υπήρξε  η παρουσία των εισηγητών, συντονιστών εκπαιδευτικού έργου 3ου ΠΕΚΕΣ Πληροφορικής κα.Μπαμπαλώνα Ελένη,Φυσικής  Αγωγής 3ου ΠΕΚΕΣ κ. Ράπτη Γεώργιου, Προσχολικής Εκπαίδευσης 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρ. Μακεδονίας κα.Λαζαρίδου Ήσαϊα .Επίσης οι εισηγήσεις του κ. Φώλιου Γεώργιου, Υπαστυνόμου Α΄ του Αστυνομικού τμήματος Δ. Πύδνας Κολινδρού ήταν σημαντικές .Ιδιαίτερης ωστόσο σημασίας  ήταν η εισήγηση της κα. Σαββινίδου Σοφίας ,ψυχοπαιδαγωγού και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης “‘Ατρακτος”.

Στο πλαίσιο αυτό των δράσεων το Νηπιαγωγείο πραγματοποίησε μια σειρά από εργασίες:

Τα παιδιά επηρεασμένα από τα βιβλία που χρησιμοποιήθηκαν με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο θέλησαν να  δημιουργήσουν ένα παραμύθι με τίτλο”Οι περιπέτειες του Παπάκη Googlaki”.Το παραμύθι αυτό το εικονογράφησαν ,έβαλαν σε σειρά τις σκηνές του και το ανάρτησαν σε ένα πανό για στολίσει την  προβλεπόμενη εκδήλωση.

IMG_7028IMG_6905IMG_6920IMG_6991IMG_6995

Επίσης έγραψαν και τραγούδησαν το τραγούδι “Διαδίκτυο ασφαλές”.

IMG_7177

 

Στα πλαίσια της συνεργασίας με το Δημοτικό αποφασίστηκε να  το τραγουδήσουν, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου με τις μικρές τάξεις του Δημοτικού Α’ και Β΄, στην εκδήλωση παρουσίασης εργασιών με θέμα το Διαδίκτυο.

IMG_6948

Τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου γνώρισαν τι είναι το ηλεκτρονικό ίχνος και έκαναν τα δικά τους ίχνη -“παπάκια”.

IMG_6938 IMG_6941 IMG_7179

Στο πλαίσιο των δράσεων δεν έλειψε και η ενασχόλησή μας με τον Η/Υ, παιχνίδια όπως ,παζλ με θέμα :μαμά και παιδί μαζί στο Υπολογιστή . Ανάγνωσή ηλεκτρονικών παραμυθιών με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο αλλά και  η έρευνα και συλλογή πληροφοριών για το θέμα μας ήταν εργασίες που πραγματοποιούνταν.

IMG_6933

Επιπλέον μάθαμε τι είναι ηλεκτρονική διεύθυνση και ποια είναι η διαφορά της από την ταχυδρομική.

IMG_6949 IMG_6964

 

Δημιουργήσαμε αφίσες με τα οφέλη και τις αρνητικές  συνέπειες του Υπολογιστή και του Διαδικτύου . Αλλά και αφίσα με τίτλο “Υπολογιστής μαζί με ένα μεγάλο”

IMG_6944 IMG_7178IMG_6955 IMG_7176

 

 

 

IMG_7181

 

Τέλος μέσω του συμβολικού παιχνιδιού μιμούμασταν ρόλους.

IMG_6959

Η  εκπαιδευτική εβδομάδα  ολοκληρώθηκε παρουσιάζοντας τις εργασίες μας στα άλλα σχολεία του Αιγινίου.

IMG_7183

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...