Επίσκεψη στους μύλους Παγγέλα.
Στις 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος αγωγής υγείας “Σπέρνω ,σπέρνω και θερίζω το ψωμάκι μου φουρνίζω” στην αλευροβιομηχανία Παγγέλα.Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική εμπειρία.
Φτάνοντας στον μύλο με πολύ ενθουσιασμό.
Έκει μας περίμενε ο κ .Κώστας, που μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά για να μας ξεναγήσει στην αλευροβιομηχανία . Αρχικά μας πήγε στον χώρο του κεντρικού υπολογιστή .
Στην συνέχεια ανεβήκαμε στον έβδομο όροφο και εκεί εκτός από την καταπληκτική θέα ,είδαμε και τα “σιλό ” που αποθηκεύεται το σιτάρι.
Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας ο κ. Κώστας μας πήγε στον όροφο ,όπου το σιτάρι καθαρίζεται από τυχόν σκουπίδια και πλένεται από τις σκόνες για να μπορέσει στην συνέχεια να αλεστεί.
Κατεβαίνοντας τους ορόφους φτάσαμε στον χώρο που βρίσκονται οι μηχανές όπου αλέθουν το σιτάρι και παράγεται το αλεύρι.
Ο επόμενος χώρος που επισκεφθήκαμε ήταν ένα μέρος με πολλές συσκευασίες για το αλεύρι και εκεί ο κ . Κώστας μας έδειξε με ποιόν τρόπο γεμίζουν τα χάρτινα “τσουβάλια”. Επίσης μας εξήγησε γιατί υπάρχουν διαφορετικά χρώματα στις συσκευασίες (σκληρό αλεύρι, μαλακό).
Στον τελευταίο όροφο βρεθήκαμε στον χώρο όπου οι χαρτοσακούλες με το αλεύρι φορτώνονται στο φορτηγό διανομής.
Ολοκληρώνοντας την ξενάγησή μας είδαμε και από χαμηλά τα “σιλό “αποθήκευσης του σιταρίου .Και αφού φάγαμε το πρωϊνό μας πήραμε τον δρόμο της επιστροφής όλο χαρά και εντυπωσιασμένοι από την επίσκεψή μας . Ακόμη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μύλους Παγγέλα που μας δέχτηκαν και μας ξενάγησαν στους εξαιρετικούς τους χώρους όπως και για τα δωράκια τους _συσκευασία 3 κιλών αλεύρι.