Επίσκεψη στους μύλους Παγγέλα.

Στις 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος αγωγής υγείας “Σπέρνω ,σπέρνω και θερίζω το ψωμάκι μου φουρνίζω” στην αλευροβιομηχανία Παγγέλα.Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική εμπειρία.

Φτάνοντας στον μύλο με πολύ ενθουσιασμό.

IMG_2370

Έκει μας περίμενε  ο κ .Κώστας, που μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά για να μας ξεναγήσει στην αλευροβιομηχανία . Αρχικά μας πήγε στον χώρο του κεντρικού υπολογιστή .

IMG_2373 - ΑντιγραφήΣτην συνέχεια ανεβήκαμε στον έβδομο όροφο και εκεί εκτός από την καταπληκτική θέα ,είδαμε και τα “σιλό ” που αποθηκεύεται το σιτάρι.

IMG_2381 IMG_2380

Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας ο κ. Κώστας μας πήγε στον όροφο ,όπου το σιτάρι καθαρίζεται  από τυχόν σκουπίδια και πλένεται από τις σκόνες για να μπορέσει  στην συνέχεια να αλεστεί.

IMG_2403 IMG_2406 - Αντιγραφή (2) IMG_2407 IMG_2409 IMG_2414 - Αντιγραφή (2)Κατεβαίνοντας τους ορόφους φτάσαμε στον χώρο που βρίσκονται οι μηχανές όπου αλέθουν το σιτάρι και παράγεται το αλεύρι.

IMG_2427 - Αντιγραφή (2) IMG_2428

Ο επόμενος χώρος που επισκεφθήκαμε ήταν ένα μέρος με πολλές συσκευασίες για  το αλεύρι και εκεί ο κ . Κώστας μας έδειξε με ποιόν τρόπο γεμίζουν τα χάρτινα “τσουβάλια”. Επίσης μας εξήγησε γιατί υπάρχουν διαφορετικά χρώματα στις συσκευασίες (σκληρό αλεύρι, μαλακό).

IMG_2436 IMG_2437 IMG_2439 IMG_2444 IMG_2445 IMG_2446

Στον τελευταίο όροφο βρεθήκαμε στον χώρο όπου οι χαρτοσακούλες με το αλεύρι φορτώνονται στο φορτηγό διανομής.

IMG_2450Ολοκληρώνοντας την ξενάγησή μας  είδαμε και από χαμηλά τα “σιλό “αποθήκευσης του σιταρίου .Και αφού φάγαμε το πρωϊνό μας πήραμε τον δρόμο της επιστροφής όλο χαρά και εντυπωσιασμένοι από την επίσκεψή μας . Ακόμη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μύλους Παγγέλα που μας δέχτηκαν και μας ξενάγησαν στους εξαιρετικούς τους χώρους όπως και για τα δωράκια τους _συσκευασία 3 κιλών αλεύρι.

IMG_2451 IMG_2453 IMG_2461 IMG_2463

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...