Εκπαιδευτικές δραστηριότητες 28/4/2020

Το σχολείο μας στα πλαίσια των περιβαλλοντικών του δράσεων συμμετέχει και στο πρόγραμμα της παιδικής Helmepa με τίτλο «Βουτιά στον Ωκεανό» . Αξίζει να σημειώσουμε λοιπόν στο σημείο αυτό ότι πριν λίγες μέρες μας έστειλαν τα διπλώματα συμμετοχής των μαθητών μας από τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2019-2020 με θέμα «Αγαπάμε τον πλανήτη, το γαλάζιο μας το σπίτι!» .Συγχαρητήρια στα παιδάκια μας!!!

Έπαινοι Παιδιά - Συμμετοχή_page-0001

Τα διπλώματα θα δοθούν στα παιδιά όταν με το καλό επιστρέψουμε στο σχολείο. Λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων τα διπλώματα είναι χωρίς όνομα και θα συμπληρωθούν από τους εκπαιδευτικούς.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1η:

Μήνυμα παιδιών προς τους γιατρούς ,νοσηλευτές, επιστήμονες και ερευνητές.

Ως συνέχεια των δράσεων της HELMEPA και μέσα σε αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουμε προτάθηκε στα σχολεία, οι μαθητές των οποίων, είναι μέλη της παιδικής HELMEPA να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα μηνύματα μπορούν για να δημιουργηθεί ένα βίντεο με τα έργα των παιδιών .Το βίντεο αυτό θα σταλεί στο Υπ. Υγείας ή και σε άλλους φορείς ως ένδειξη αναγνώρισης του μεγάλου έργου που επιτελούν .

Εργασία: Έτσι λοιπόν στο πλαίσιο αυτό θα σας προτείναμε όσοι επιθυμείτε να κάνετε με τα παιδιά μια ζωγραφιά με το θέμα του μηνύματος που είναι: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς, νοσηλευτές, επιστήμονες και  ερευνητές της χώρας μας από τα παιδιά ? μέλη της Παιδικής HELMEPA». Έτσι λοιπόν θα μπορέσουν τα παιδάκια του νηπιαγωγείου μας να συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο σε δράσεις αλληλεγγύης.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ  2η:

??????????????????????????????????????????????????

Ως δεύτερη δραστηριότητα σας προτείνουμε μερικές ασκήσεις ψυχοκινητικότητας με τα παιδιά. Το γεγονός ότι πρέπει να μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθόμαστε στον καναπέ ακόμα και αυτές τις μέρες μπορούμε να αθληθούμε και μέσα στο σπίτι και ειδικότερα τα παιδιά να εκτονώσουν την ενεργεία τους. Μέσα από εύκολες και διασκεδαστικές ασκήσεις πετυχαίνουμε να περνάμε χρόνο με τα παιδιά αλλά και να αθλούμαστε. Η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού συμβάλει στην σωστή και αρμονική αναπτυξή του . Το παρακάτω βιντεάκι ασκήσεων είναι μια καλή ευκαιρία για γυμναστική:https://youtu.be/oc4QS2USKmk

Ας θυμηθούμε και μερικά παιχνίδια που παίζαμε στο νηπιαγωγείο.

Πετάει, πετάει?.,

-Βασιλιά ,βασιλιά:

Ένα παιδί κάνει τον βασιλιά και έχει πάει να κρυφτεί ,τα υπόλοιπα παιδιά τον φωνάζουν λέγοντας «Βασιλιά, βασιλιά με τα δώδεκα σπαθιά ,σε γυρεύουν τα παιδιά» .Επιστρέφει ο βασιλιάς και απαντά «Τι με θέλουν τα παιδιά» .Τα παιδιά του λένε, να σου κάνουν μια δουλειά .Ο βασιλιάς λέει, τι δουλειά και τα παιδιά δείχνουν με κινήσεις χωρίς να μιλούν μια δουλειά ,την οποία έχουν συνεννοηθεί όταν ο βασιλιάς είναι κρυμμένος(π.χ. κάνουν με παντομίμα ότι τραγουδούν ,ότι κοιμούνται κ.ο.κ. Όταν βρει ο βασιλιάς την παντομίμα το παιχνίδι τελειώνει. Μπορούμε να κάνουμε με χαρτί και ένα στέμμα και να το φοράει ο βασιλιάς.

 

Εκπαιδευτικά αποτελέσματα των δραστηριοτήτων:

IMG_20200428_171955

IMG_20200429_211905

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...